KRÁLIK és Társa Kft.
Hardware - Software Adatmentés
Ügyfélszolgálatunk munkanapokon 9-18-ig:
Tel: +36 20 287-87-60 ,
(20-9348-105)
E-mail: info@hdd-mentes.hu


ADATMENTÉS ÁRLISTA


Adatmentéses óradíjunk: 16.000.- Ft+áfa , szervizóradíjunk (nem adatmentés): 8.000.- Ft+áfa.

Fix áras mentéseink:

floppy, CD, flash logikai mentés

20.000.- Ft+áfa

DVD

40.000.- Ft+áfa

Írásos szakvélemény:
Sikeres mentés esetén:

16.000.- Ft+áfa
8.000.- Ft+áfa


Adatmentés megrendelése két módon történhet:

1. Ingyenes leadású limitdíjas megrendeléssel leadott mentések. Leadáskor nem kérünk vizsgálati díjat, hanem a mentés maximális költsége (limitösszeg) adható meg. Az így leadott mentés automatikusan megrendelésre kerül! Ezért a limiten belül elvégezhető mentéseknél árajánlatot sem adunk. A mentés állapota ettől függetlenül az elektronikus nyilvántartásban nyomon követhető. (Ezért kérünk mindenkit, hogy amíg az adatok pótlásának lehetőségeit maradéktalanul nem ellenőrizték le, a mentést NE adják le!) A limitet meghaladó esetben a megrendelővel egyeztetünk a további lehetőségekről. Amennyiben a Megrendelő a mentés leadásakor limitösszeget nem határoz meg, automatikusan az általunk ajánlott limitösszeg lép érvénybe. Más által már megbontott drive-ot csak vizsgálati díj mellett veszünk át. Az adatmentést a hiba ismerete, és a maximális limitérték figyelembe vételével a lehető leghamarabb elindítjuk. (Az alacsonyabb limitérték mellett leadott mentések időben hátrébb kerülhetnek, és a kevésbé terhelt időszakban kerülhetnek mentésre.)

Az adathordozó kapacitása alapján az általunk ajánlott limitösszegek:

- 500GB alatt 8 munkaóra díja (128.000.-Ft+áfa)
-
500GB-tól 10 munkaóradíja (160.000.-Ft+áfa)
- RAID esetén 16 munkaóra díja (256.000.-Ft+áfa).

2. Vizsgálati díjas adatmentés. A vizsgálati díj egy adatmentéses óradíj, mely leadáskor fizetendő. Vizsgálat során a mentést elkezdjük, és az első ponton mikor az megszakítható, megállunk. A pontosabb információk alapján adunk konkrét árajánlatot. A mentést az ajánlat elfogadása után folytatjuk. Amennyiben technikai akadálya nincs, az árajánlatot 3 munkanapon belül készítjük el.

Várható munkaidő: software: 2-6 óra, elektronika: 2-4 óra, firmware: 3-6 óra, mechanika: 4-8 óra, RAID 5-16 óra. Összetett hiba esetén az egyes területeken végzett munkaidők is összeadódnak. Átlagos mentés ideje 500GB-os kapacitás alatt 3-8 óra, 500GB-tól 5-10 óra, egyszerű RAID (2-4 drive) 8-16 óra között várható.

A drive-ok lemezeket meghajtó motorjának hibája esetén (besülés, tekercs zárlata, szakadása) a várható mentési költség sikeres mentés esetén nettó 180-280 ezer Forint között várható. Sikertelen mentésnél két órai munkadíjat számítunk fel, mely tartalmazza a felhasznált alkatrész költségét is.

Titkosított partíció (drive) esetén a működésképtelen drive-nál a fizikai másolat sikeressége (nem az adatok visszaállítása) határozza meg a mentés (sikeresség) arányát. Ugyanis a titkosítás tőlünk független, hibatoleranciája nem rajtunk múlik.

Sikeres, de nem hibátlan mentés esetén a mentés végára a sikeresség arányában a kiajánlott teljes ár, és annak fele (minimum ár) között kerül megállapításra az adatok szúrópróba szerű ellenőrzése alapján.

NTFS, FAT, FAT32, EXT2-3-4 file-rendszereken kívül, RAID rendszereknél, és SOS mentésnél egy órai munkadíjat számítunk fel sikertelenség esetén is, mely a leadásakor fizetendő.

Az adatok biztonsága miatt a nem software-es mentések esetén a drive-ot megbontjuk (ellenőrizzük belső mechanikai állapotát), amennyiben a megrendelő ezt kifejezetten nem tiltja.

Software-es mentésnek csak az operációs rendszer adminisztrációs sérülése számít.

Kedvezményeket nem tudunk biztosítani abban az esetben, ha más által már mentett adatok kiegészítéséért hozzák be mentésre az eszközt.

Figyelem! Amennyiben az eredeti eszközbe alkatrészt kellett szerelnünk vagy megváltoztattuk fizikai állapotát a vizsgálathoz vagy mentéshez, az eredeti állapot visszaállításáért 2 órai adatmentés óradíjat számítunk fel, amennyiben az eszközre igényt tart. Ezt az összeget sikeres mentés, vagy limitösszegen belül elkészített de lemondott mentés esetén számítjuk fel. Nem számítjuk fel vizsgálati díjas leadás, vagy sikertelen mentés esetén, amennyiben a Megrendelő által elfogatott árajánlat mást nem tartalmaz.

Posti úton vagy futáron (közvetítőn) keresztül leadott mentést csak az internetes leadási szerződést kitöltve fogadunk el, és csak limitdíjasként veszünk át!

Mechanikailag sérült drive (megbontott, leesett - ütést kapott) esetén a mentés során tönkrement alkatrész árát sikertelenség esetén kiszámlázzuk. IDE drive esetén nettó 10-40 ezer Ft, SCSI drive-nál 30-90 ezer Ft várható a kapacitástól, típustól függően.

A leadáskor fizetett díjakat (kivétel a futárszolgálat díja) sikeres mentés esetén a végárba beszámítjuk.

A feni díjak általános vállalás esetén (várhatóan 5-7 munkanap) érvényesek. SOS mentés esetén (3 munkanapon belül) 50%-os felárral kerülnek kiszámlázásra. Ennél gyorsabb mentés egyedi megállapodás tárgyát képezi. SOS és egyedi mentéseket csak azokon az átvételi helyeken fogadunk, ahol ezt feltüntettük.

Minden megkezdett óra teljes óraként kerül kiszámlázásra.

A számlák kiegyenlítését készpénzzel, vagy előreutalással fogadjuk csak el.

Kedvezményeinkből egy mentéshez egyszerre csak egy érvényesíthető.

Tárolási díj: 200Ft+ÁFA / nap.

A vállalási határidőket a honlap átvételi helyenként tartalmazza a határidők oldalon. Minden mentés esetében az Átvételi helyhez tartozó aktuális állapot az érvényes.

Az adatmentéses központ munkaideje: hétfőtől péntekig 9-18 óráig tart.

Érvényes 2013. július 27-től visszavonásig.

KRÁLIK és Társa Kft. Tel.: (+36) 20 287-87-60 , (+36) 20 9348-105 E-mail: info@hdd-mentes.hu

Adatmentés - KRÁLIK és Társa Kft.- winchester - HDD - merevlemez
Copyright© 2000-2013