KRÁLIK és Társa Kft.
Hardware - Software Adatmentés
Ügyfélszolgálatunk munkanapokon 9-18-ig:
Tel: +36 20 287-87-60 ,
(20-9348-105)
E-mail: info@hdd-mentes.hu


MENTÉSI TERÜLETEK, LEHETŐSÉGEINK


Mivel a számítástechnika a születésétől kezdve nagyon szerteágazó, és a különböző feladatokhoz más-más környezet esetleg más-más operációs rendszer is kapcsolódik. A másik nehezítő tényező, hogy nincs két egyforma adatmentés. A meghibásodás hiába hasonló egy régebbihez, az adatok és adminisztrációs területek biztos, hogy máshol helyezkednek el, így már a mentési módszer sem biztos, hogy azonos a másikéval. Ez a változatosság munkánkat leginkább a kutatás-fejlesztés-hez teszi hasonlatossá. A nagy változatosság miatt a legtöbbször használt rendszerekre szakosodtunk, de ha attól eltérővel találkozunk, attól sem hátrálunk meg. Ebben az esetben viszont a mentés sikeressége és átfutási ideje sokkal kérdésesebb.


Elsősorban vállalt tárolási rendszerek:

  • FAT (DOS, Windows 3.X, Windows 9X, Windows Millennium)

  • NTFS (Windows NT, Windows 2000, 2003, 2008, Windows XP, Windows Vista, W7)

  • NetWare (Novell 2.X,3.X,4.X,5.X,6.X)

  • Linux (Ext2, Ext3, Ext4, ReiserFS, XFS, UFS, UFS2)

  • Macintosh (HFS, HFS+)


Az idők folyamán az adattároló eszközök tárháza is szépen fejlődött. A mai számítástechnikában a leginkább az IBM PC kompatibilis számítógépek az elterjedtek. Ezért a mi gépparkunk is jórészt ebből áll. A mentendő adattárolókat az alábbi feltételekkel tudjuk átvenni.


  • CD és Floppy lemeznél (160kb-1.44Mb), IDE, ATA, ATAPI vagy SCSI csatolású eszközöknél elegendő csak az adathordozót leadni.

  • Cserélhető médiájú eszköznél (JAZZ, optikai drive, stb....) a meghajtó drive-ra is szükségünk van.

  • Régi adathordozónál MFM, RLL, vagy XT-ben használt eszköznél a vezérlő kártya mára már egyedi, így ezt sem tudjuk nélkülözni.

  • RAID rendszereknél érdeklődjön. Több RAID5 hardware kártya (AHA, IBM, NVIDIA, MYLEX, DPT, BUSTEC, COMPAQ) kódolása ismert számunkra, ezért azok esetében a mentést a kártya szimulációjával is el tudjuk végezni. Ismeretlen kódolású kártya esetében nem csak a vezérlőre van szükségünk, hanem olyan driver-re ami DOS vagy Windows 9X alatt ASPI elérést biztosít a drive-ok felé.

  • Márkás számítógépeknél sok esetben a belső vezérlőkártyák egyedi csatlakozási felülettel rendelkeznek. Ilyenkor szükség lehet még a számítógépre is.


Abban az esetben, ha a fenti felsorolás alapján nem csak az adathordozó eszközre hanem egyéb kiegészítésekre is szükségünk lehet a mentés során, kérjük, hogy a mentés leadása előtt szakemberünkkel konzultáljon. Eszközparkunkat és programbázisunkat a beérkezett mentések és igények alapján folyamatosan fejlesztjük. Így elképzelhető, hogy a kérdéses meghajtót vagy vezérlőt már nem kell rendelkezésünkre bocsátania, vagy éppen ellenkezőleg, a mentés bonyolultsága miatt a szokásosnál több információra és dokumentációra van szükségünk.


FIGYELEM ! Winchesternél a tiszta tér lezáró elemeinek sérülése vagy megbontása esetén a munkánk mindenképpen az eszköz belső tisztításával kezdődik, ami csak tiszta térben végezhető el. Így a mentéskor az eredményesség figyelembe vétele nélkül 1 órai teljes árú tisztaszoba óradíjat kiszámlázunk! Az ilyen sérülések illetve megbontások esetén mentési esélyeink nagy mértékben romlanak! Nézze meg fotókon, hogy miért mondjuk.

Adatmentés - KRÁLIK és Társa Kft.- winchester - HDD - merevlemez
Copyright© 2000-2014